Σχέδια Βελτίωσης: Παρατάσεις - Μελετητές και άρθρα δημιουργίας εντυπώσεων...


Διαβάζουμε πως τελικά οι μόνοι κερδισμένοι από αυτή την παράταση είναι οι μελετητές. Προφανώς και αυτοί που συντάσσουν τέτοια άρθρα δεν έχουν ιδέα για τα όσα περιγράφει η προκήρυξη και ξεκάθαρα προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και ίσως να κερδίσουν και ... κάποια κλικ... 

Για να δούμε λοιπόν κάποιες βασικές λεπτομέρειες...

1. Αναφέρουν κάποιοι πως από τις παρατάσεις αυτές ωφελούνται οι μελετητές που θα καταθέσουν ακόμα περισσότερους φακέλους... 

  • Πως θα συμβεί αυτό όταν από τις 5 Ιουνίου και έπειτα δεν ανοίγουν νέοι κωδικοί για υποβολή φακέλων; Με απλά λόγια αν σήμερα ένας παραγωγός αποφασίσει να κάνει φάκελο δε μπορεί να το κάνει αυτό γιατί πολύ απλά δε μπορεί με κανένα τρόπο να δημιουργήσει κωδικό υποβολής φακέλου! Οπότε όσες παρατάσεις και αν δωθούν από εδώ και στο εξής ο μέγιστος αριθμός φακέλων που θα κατατεθεί έχει κλείσει.

2. Αναφέρουν ότι μοναδική επιλέξιμη δαπάνη είναι η αμοιβή του μελετητή πριν οριστικά κλείσει ο φάκελος... 

  • Ενημερώνουμε τους εν λόγω δημοσιογράφους πως κάθε δαπάνη δύναται να είναι επιλέξιμη μετά την οριστικοποίηση της 1ης φάσης υποβολής του φακέλου υποψηφιότητας και όχι της πρότασης συνολικά! Αξίζει να σημειωθεί πως παραγωγοί έχουν ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις που αιτούνται επιδότησης από τον Ιανουάριο του 2018, έχοντας κλείσει μόνo την 1η φάση!
3. Όσο για τη τελευταία παράταση που ζήτησε το ΓΕΩΤΕΕ:

  • Θα πρέπει να ξέρουν ότι οι καθόλα αρμόδιοι και αυτοί που τελικά τρέχουν το μεγαλύτερο ίσως πρόγραμμα του ΠΑΑ είναι οι γεωπόνοι μελετητές. Τρέχουν μήνες την προκήρυξη με τα μύρια όσα προβλήματα και παρόλα αυτά θα βγάλουν εις πέρας το έργο τους. 
  • Οι γεωπόνοι μελετητές συμβουλεύουν και συνεργάζονται με τον παραγωγό για να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση εντός των ορίων της προκήρυξης όσο και αν δεν αρέσει αυτό σε κάποιους.
Οι γεωπόνοι μελετητές είναι δίπλα στον αγρότη και κτηνοτρόφο και συζητούν με αυτόν είτε αυτό αφορά προγράμματα του ΠΑΑ, είτε πιστοποιητικά γεωργικών προϊόντων, είτε τιμές γεωργικών προϊόντων και προβλέψεις αυτών που κατά καιρούς γίνονται από διάφορα μέσα, καλώς ή κακώς.

Προσωπικά θα συμβούλευα όσους γράφουν και αναφέρονται στα προγράμματα του ΠΑΑ και όχι μόνο, να διαβάζουν τις προκηρύξεις καλύτερα και να συμβουλεύονται συναδέλφους προς αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων.

Το παραπάνω άρθρο αποτελεί προσωπική άποψη αν και θεωρώ πως μετά από συζητήσεις με συναδέλφους, εκφράζει τη πλειοψηφία αυτών. 

* όσοι θέλετε να λαμβάνετε τα σημαντικότερα άρθρα μας με email πατήστε εδώ

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής
Λάρισα, 2410551326

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;

Ετικέτες τροφίμων – Τι μπορεί να διαβάσει κανείς;

Ολοκληρωμένη διαχείριση Ζαχαροτεύτλων – Κάτι γίνεται…