Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;


Από καιρό συζητάμε με πολλούς φίλους αγρότες (πελάτες και μη) πως η εκπαίδευση - ενημέρωση είναι κάτι που δεν υπάρχει πουθενά στις μέρες μας. Εξαιρέσεις μπορεί να αποτελούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όμως και αυτά υστερούν πολλές φορές στην "πράξη".

Εκτός των άλλων εμπλέκομαι εγώ αλλά και οι συνεργάτες μου πολλά έτη με την εκπαίδευση, είτε σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, είτε σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, είτε σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων εκπαιδεύοντας τις περισσότερες φορές ανθρώπους που δύσκολα θα εφαρμόσουν τις γνώσεις αυτές στην πράξη.

Μετά λοιπόν από πολλές συζητήσεις αποφασίσαμε να προσφέρουμε ενημέρωση αλλά και γνώση, μόνοι μας, αλλά και σε συνεργασία με συναδέλφους για πολλά και ποικίλα θέματα. 

Έτσι το πρώτο σεμινάριο με θέμα την οικοτεχνία υλοποιήθηκε στις 31/10/2019 και το κοινό μας ξεπέρασε τους 70 συμμετέχοντες (φωτογραφίες παρακάτω). Το κόστος συμμετοχής ήταν μικρό σχετικά και από τα φύλλα αξιολόγησης που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες για εμάς, μόνο θετικά μηνύματα εισπράξαμε και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. 

Μετά την επιτυχία και την αυξημένη ζήτηση επανάληψης του, αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μας να επαναλάβουμε το σεμινάριο οικοτεχνίας στο Βόλο στις 25/11/2019 με το ίδιο χαμηλό κόστος, σε συνεργασία εκεί με το συνάδελφο γεωτεχνικό και τους συνεργάτες του, κο Δημόκα Γεώργιο. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω της ειδικής φόρμας: 
Εκτός τους σεμιναρίου "οικοτεχνίας", στις 29/11/2019 θα υλοποιηθεί στο Βόλο εργαστήριο με θέμα το σχεδιασμό ενός επιχειρηματικού σχεδίου για μικρές αγροτικές και μη επιχειρήσεις και στις αρχές Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου στη Λάρισα.  Οι θέσεις για το εργαστήριο αυτό είναι ιδιαίτερα περιορισμένες (έως 10) γιατί οι συμμετέχοντες θα συμμετέχουν στον σχεδιασμό του επιχειρηματικού σχεδίου ενεργά. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω της ειδικής φόρμας: https://forms.gle/pMGmBviirrmqsj4m9

Φωτογραφίες από το 1ο σεμινάριο Οικοτεχνίας που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα:
(Photos by Katerina Liaptsou)








Εκτός των δύο παραπάνω τίτλων σχεδιάζουμε και άλλα θέματα και είναι σχετικά έτοιμα προς υλοποίηση. Αυτά είναι:
  • Σεμινάριο: Παραγωγή Προϊόντων γάλακτος - τυροκομία
  • Σεμινάριο: Μελισσοκομία για αρχαρίους
  • Σεμινάριο: Διαδικασίες για την εξαγωγή προϊόντων
  • Σεμινάριο: Η μεθοδολογία της ελαιοκαλλιέργειας
Περισσότερες πληροφορίες θα δείτε εδώ: https://www.infoagro.gr/seminaria-imerides

Για οποιαδήποτε άλλη πρόταση θέματος είμαστε στη διάθεση και μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις σας στο: seminars@infoagro.gr

Περουλάκης Γιάννης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ΜΒΑ
Λάρισα - 2410551326

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας συγκρίνονται με ένα Παγκόσμιο πόλεμο;

Τα "φουσκωμένα" μυαλά... κάνουν τη ζημιά...

Καταληκτική ημερομηνία Δηλώσεων Συγκομιδής για τα αμπέλια είναι η 30η Νοεμβρίου 2015