Όσο καθυστερούν τα σχέδια, τόσο θα μειώνονται τα ποσοστά υλοποίησης...


Κλείνουμε περίπου δύο χρόνια από την υποβολή των σχεδίων βελτίωσης και κανείς δε μπορεί να κάνει ακόμα αίτηση πληρωμής.

Το αίτημα προκαταβολής είναι όπως φαίνεται εργαλείο που λίγοι θα κάνουν χρήση τελικά, μιας και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να κάνουν τροποποιήσεις στα σχέδια βελτίωσης τους και άλλοι χρειάζονται τη ρευστότητα που θα προκύψει από τις πληρωμές μετά την υποβολή των αιτημάτων πληρωμής για τα όσα μέχρι σήμερα έχουν αγοράσει.

Αρκετοί δικαιούχοι πλέον, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης, έχουν ήδη αγοράσει μεταχειρισμένο εξοπλισμό και ή θα εγκαταλείψουν εντελώς τα σχέδια βελτίωσης τους ή θα προβούν σε αιτήσεις τροποποίησης για να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό που ήδη έχουν αγοράσει ως μεταχειρισμένο. 

Ένα επιπλέον θέμα που καθυστερεί την υλοποίηση των σχεδίων βελτίωσης είναι το ύψος των επιτοκίων των δανείων που είναι διαθέσιμα για τους παραγωγούς που θέλουν να υλοποιήσουν τα σχέδια βελτίωσης. Η πανδημία καθυστερεί και θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο τον ευνοϊκό δανεισμό.

Μένει να δούμε πόσοι και πως θα υλοποιήσουν τα σχέδια βελτίωσης που εγκρίθηκαν τελικά. 

Και μέσα σε όλο αυτό βγήκε ΥΑ για τα σχέδια βελτίωσης που αφορούν αρδευτικά συστήματα. Βέβαια για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μάλλον έχουμε καιρό μπροστά μας.

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος με ειδίκευση στην Αγροτική Οικονομία, MBA 
Λάρισα, 2410551326 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Νέος Αγρότης: Γιατί κανείς δε μου είπε ότι δε μπορώ να ζήσω;

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;

Ετικέτες τροφίμων – Τι μπορεί να διαβάσει κανείς;