Προσοχή: Ισχύουν οι ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ και για τους επιλαχόντες...


Πρόσφατα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εγκριθούν όλοι οι επιλαχόντες νέοι γεωργοί. Πόσο γρήγορα όμως θα συμβεί αυτό και τι πρακτικά σημαίνει αυτό;


Καταρχήν η χώρας μας κατέθεσε σχετικό αίτημα για τη μεταφορά κονδυλίων ώστε να εγκριθούν όλοι οι επιλαχόντες νέοι γεωργοί. Το πιο πιθανό είναι αυτό το αίτημα να εγκριθεί (μπορεί και όχι...) 

Το θέμα είναι τι ισχύει με τις δεσμεύσεις αυτών που είναι στην αναμονή...

Για να πληρωθούν κανονικά και τη πρώτη αλλά και τη δεύτερη δόση θα πρέπει αυτοί που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αλλά και αυτοί οι επιλαχόντες που θα ενταχθούν τελικά να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Για παράδειγμα κάποιος υποψήφιος που δεν έχει εγκριθεί ακόμα, αν θέλει να πληρωθεί για το πρόγραμμα των νέων αγροτών το 2019 - 2020 δε μπορεί αυτή τη στιγμή να κάνει άλλη εργασία (υπό προϋποθέσεις μπορεί...) που θα του επιφέρει εισόδημα μεγαλύτερο του γεωργικού. Επίσης πρέπει να τηρεί το μέγεθος της εκμετάλλευσης που έχει δηλώσει στο επιχειρηματικού του σχέδιο, διαφορετικά θα έχει σημαντικό πρόβλημα στην ολοκλήρωση.

Αρκεί να σημειωθεί ότι κατά την εγγραφή στο μητρώο αγροτών οι νέοι αγρότες έχουν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι θα εγγραφούν εντός 6 μηνών και στον ΟΓΑ με ότι συνεπάγεται αυτο.

Ως τότε προσοχή και συνεργασία με τους μελετητές σας... 

* όσοι θέλετε να λαμβάνετε τα σημαντικότερα άρθρα μας με email πατήστε εδώ

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής
Λάρισα, 2410551326


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Νέος Αγρότης: Γιατί κανείς δε μου είπε ότι δε μπορώ να ζήσω;

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;

Ετικέτες τροφίμων – Τι μπορεί να διαβάσει κανείς;