ATAK ναι ή όχι τελικά;


Μετά τη δήλωση Αποστόλου για το ΑΤΑΚ άρχισε να κυκλοφορεί στις τάξεις των αγροτών πως τελικά δε θα χρειαστεί το ΑΤΑΚ για τα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια. Είναι όμως έτσι;
Είναι περίπου έτσι. Ο Υπουργός κάλεσε τους παραγωγούς να «συνεχίσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους κανονικά είτε έχουν είτε δεν έχουν ΑΤΑΚ μέχρι 15/05/2018. Όπως εξήγησε «όλα τα ιδιόκτητα ή μισθωμένα αγροτεμάχια που έχουν ΑΤΑΚ και υποχρεούνται να τον δηλώσουν μέχρι 15/05/2018 θα πληρωθούν κανονικά». 

Για όσα μισθωμένα ακίνητα που δεν έχουν ΑΤΑΚ, ο υπουργός επανέλαβε ότι «θα πληρωθούν και αυτά κανονικά τα δικαιώματά τους με την υποχρέωση να προσκομίσουν τον Α.Τ.ΑΚ μέχρι την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ της επόμενης χρονιάς, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να προσκομίσουν συμβόλαιο μίσθωσης τετραετούς διάρκειας. Αναλυτικότερες πληροφορίες θα δοθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Από τα παραπάνω εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι ο παραγωγός δε παίρνει πίσω το ΑΤΑΚ αλλά ούτε και υποχωρεί, απλώς δίνει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στους παραγωγούς να το προσκομίσουν μέχρι και την επόμενη δήλωση ΟΣΔΕ. Όχι στην επόμενη υποβολή αλλά ΜΕΧΡΙ την επόμενη υποβολή. 

* όσοι θέλετε να λαμβάνετε τα σημαντικότερα άρθρα μας με email πατήστε εδώ

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής
Λάρισα, 2410551326

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Νέος Αγρότης: Γιατί κανείς δε μου είπε ότι δε μπορώ να ζήσω;

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;