Νέοι Αγρότες: Θα εγκριθούν όλοι ή του... ξέφυγε;


Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες πιέσεις δέχεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων για την έγκριση όλων των επιλαχόντων νέων αγροτών. 

Ειδικά μετά την τελευταία ομιλία του Πρωθυπουργού στο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Μακεδονία την Τετάρτη 12 Ιουλίου όταν ανέφερε: «Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουμε στη στήριξη των νέων αγροτών. Κλειδί για την ανάκαμψη του πρωτογενούς τομέα και για την οποία θα αξιοποιηθούν στο έπακρο όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, είναι η στήριξη των νέων αγροτών. Γι’ αυτό, άλλωστε, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, που θα διασφαλίσουν ότι δεν πρόκειται να μείνουν εκτός ένταξης στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, αγρότες οι οποίοι στην περιοχή σας κρίθηκαν υπεράριθμοι. Και αναφέρομαι στους 359, αν δεν κάνω λάθος, νέους αγρότες, που αρχικά κρίθηκαν υπεράριθμοι, αλλά με απόφασή μας και αυτοί θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών».

Τελευταίο πρόσωπο που παρενέβη στο θέμα ήταν και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα εγκριθούν όλοι οι επιλαχόντες σε μία μόνο περιφέρεια ενώ σε κάποιες άλλες θα μείνουν εκτός οι περισσότεροι επιλαχόντες. 

Τι μπορεί να γίνει λοιπόν:
  1. Να γίνει με κάποιο τρόπο μεταφορά κονδυλίων και να εγκριθούν όλοι οι επιλαχόντες
  2. Να εγκριθούν οι επιλαχόντες που θα καλυφθούν με το 10% της υπερδέσμευσης αφού παρερμηνευθούν τα λόγια του πρωθυπουργού από κάποιο πολιτικό πρόσωπο (δύσκολο)
Αν συμβεί πάντως το δεύτερο, θα είναι η πρώτη φορά που θα μείνουν εκτός αιτηθέντες για το πρόγραμμα των νέων αγροτών και ταυτόχρονα θα διαψευσθεί ο Πρωθυπουργός σε μία πολύ μεγάλη μερίδα των αγροτών σε όλη την Ελλάδα. 

Αναμένουμε εξελίξεις λοιπόν και όσο για εσάς που περιμένετε...



Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής







Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα "φουσκωμένα" μυαλά... κάνουν τη ζημιά...

Η ΠΟΛΥΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ως παράγοντας διασφάλισης του γεωργικού εισοδήματος

Ποιότητα, Διαφοροποίηση και εφευρετικότητα... το εμβόλιο για τις επιχειρήσεις