Χρονοδιάγραμμα στην αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης;


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.agrotypos.gr καταργείται το χρονοδιάγραμμα για την αξιολόγηση των σχεδίων βελτίωσης. 

Ποιο συγκεκριμένα στο site αναφέρεται:

Μετά το σχετικό άρθρο του ΑγροΤύπου, με τις αντιδράσεις της ΠΟΓΕΔΥ για την καθυστέρηση της αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης (υπομέτρο 4.1), δημοσιεύθηκε απόφαση στη Διαύγεια με την οποία τροποποιείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αναφέρεται στις αμοιβές και στο χρονοδιάγραμμα για την αξιολόγηση των προτάσεων που κατατέθηκαν.

Συγκεκριμένα με την τροποποιητική απόφαση η πρόταση: «Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την 18η Δεκεμβρίου 2018, με ημερομηνία λήξης αυτής την 30η Ιουνίου 2019», αντικαθίσταται με την πρόταση: «Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την 18 η Δεκεμβρίου 2018».

Αυτό σημαίνει ότι καταργείται το χρονικό όριο της 30ης Ιουνίου και συνεπώς καταργείται το χρονοδιάγραμμα για την αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης.

Σχόλιο μας:

Η αλήθεια είναι πως σε κάθε προκήρυξη που αφορά τα Σχέδια Βελτίωσης, η αξιολόγηση αυτών ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα λόγω της πολυπλοκότητας του εξοπλισμού και της τεράστιας ποικιλίας γεωργικών μηχανημάτων που αιτούνται οι υποψήφιοι. Επίσης δεν υπήρχε χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης.

Οι αξιολογήσεις φαίνεται πως παρατείνονται γιατί οι αξιολογητές περιμένουν διευκρινήσεις και σχετικούς πίνακες που θα υποστηρίξουν τη διαδικασία αξιολόγησης (δικαιολογημένα). Πίνακες που μάλλον αφορούν σημαντικές δαπάνες όπως είναι οι γεωργικοί ελκυστήρες. 

Επίσης δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αποφάσεις μεταφράζονται με διαφορετικό τρόπο μεταξύ των διαφόρων περιφερειών, κάτι που τελικά δημιουργεί αδικίες εις βάρος παραγωγών διαφορετικών περιφερειών. 

Τελικά αν ακόμα δίνονται διευκρινίσεις, πάνω σε πόσο τεκμηριωμένες αποφάσεις συντάχθηκαν οι σχετικοί φάκελοι από τους μελετητές; 

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής
Λάρισα, 2410551326


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Νέος Αγρότης: Γιατί κανείς δε μου είπε ότι δε μπορώ να ζήσω;

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;