Συζητούν αποχώρηση από το πρόγραμμα βιολογικής, ενώ με προβλήματα πληρώνεται και η απονιτροποίηση!




Μετά την πληρωμή του προγράμματος βιολογικής γεωργίας, πάρα πολλοί γεωργοί πληρώθηκαν με προβλήματα, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μηδενίστηκαν οι πληρωμές των ενταγμένων. Αιτία του προβλήματος; Τα δασικά. 
Μετά τις εξελίξεις αυτές είναι πολλοί παραγωγοί, ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά κι άλλων περιοχών που σπεύδουν στα μελετητικά γραφεία και συζητούν την επιλογή να αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας γιατί δεν θέλουν να καλλιεργούν βιολογικά, με τις συνεπαγόμενες απώλειες παραγωγής, να πληρώνουν τα κόστη πιστοποίησης χωρίς να είναι σίγουροι ότι θα πληρωθούν.


Εν τω μεταξύ ακόμα μεγαλύτερα φαίνεται ότι θα είναι τα προβλήματα στην πληρωμή της απονιτροποίησης λόγω δασικών. Εκεί θα δούμε μεγαλύτερες περικοπές, ειδικά όταν τα δασικά αγροτεμάχια εντοπίζονται στην έκταση που καλλιεργείται η αρδευόμενη καλλιέργεια. 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πάντως, μέσω του υπουργού διαβεβαιώνει ότι όλα τα προβλήματα στα δικαιώματα αλλά και στα εν λόγω μέτρα θα λυθούν και όλοι θα έχουν πληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019. 

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Λάρισα, 2410551326 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Νέος Αγρότης: Γιατί κανείς δε μου είπε ότι δε μπορώ να ζήσω;

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;