Σχέδια Βελτίωσης: Νέα παράταση;


Η αλήθεια είναι πως ο εμπλεκόμενος κόσμος με τη σχετική διαδικασία έχει κουραστεί αρκετά. Η δουλειά είναι αρκετή και ορισμένες διαδικασίες συνεχίζουν να καθυστερούν την οριστικοποίηση φακέλων. 


Ποιοι παράγοντες καθυστερούν πραγματικά την όλη διαδικασία;


  1. Η έκδοση ενημεροτήτων. Η φορολογική ενημερότητα μετά την έκδοση των ΕΝΦΙΑ και την οριστικοποίηση των φορολογικών δηλώσεων του 2018 δημιουργεί επιπρόσθετες οικονομικές υποχρεώσεις που πολλοί παραγωγοί αδυνατούν να διεκπεραιώσουν άμεσα 
  2. Η εγγραφή των νέων αγροτών στον ΟΓΑ, παρά τις διαδικασίες επιτάχυνσης εγγραφής, φαίνεται πως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα για όλους. Αποτέλεσμα αυτού είναι η μη έκδοση ενημεροτήτων για είσπραξη χρημάτων, άρα και η απώλεια μορίων. Δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί που θα περιμένουν μέχρι και την τελευταία μέρα μήπως βγει η σχετική ενημερότητα. 
  3. Πολλές ΔΑΟΚ είναι φορτωμένες με μεγάλο όγκο αιτήσεων για χαρακτηρισμό ή μη κυρίως κτιριακών εγκαταστάσεων και δεν έχουν απαντήσει ακόμα στους υποψηφίους αν μπορούν να προχωρήσουν ή όχι με αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης του φακέλου υποψηφιότητας από τον μελετητή. 
  4. Φυσικά και η νοοτροπία της τελευταίας στιγμής που χαρακτηρίζει εμάς τους Έλληνες, δημιουργεί προβλήματα στο πληροφοριακό σύστημα ΠΣΚΕ, αφού αυτό υπερφορτώνεται τις τελευταίες μέρες και συχνά δε λειτουργεί σωστά. 
Φαίνεται πως πολλοί φορείς πλέον πιέζουν για εκ νέου παράταση, μένει να δούμε αν θα προχωρήσει σε αυτήν το υπουργείο ή θα μείνουν χωρίς οριστικοποίηση αρκετοί φάκελοι. 

Πάντως, παραγωγοί που φέρνουν δικαιολογητικά αυτή την εβδομάδα ή σκοπεύουν να καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο, θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι φάκελοι τους θα είναι δύσκολα επεξεργάσιμοι με ότι αυτό συνεπάγεται. 


* όσοι θέλετε να λαμβάνετε τα σημαντικότερα άρθρα μας με email πατήστε εδώ

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής
Λάρισα, 2410551326

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Νέος Αγρότης: Γιατί κανείς δε μου είπε ότι δε μπορώ να ζήσω;

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;