Σχέδια Βελτίωσης: αδύνατη η αξιολόγηση πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής...


Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η πορεία οριστικοποιήσεων των σχεδίων βελτίωσης.
Ο αριθμός των αιτήσεων για την επιδότηση και ένταξη στα επενδυτικά σχέδια βελτίωσης, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, θα είναι πολύ μεγάλος και όπως φαίνεται θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμος από τις υπηρεσίες υποδοχής αυτών (ΔΑΟΚ).

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν να ξεκινήσει η αξιολόγηση των φακέλων από τώρα, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής φακέλων.

Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί όπως είναι δομημένη η διαδικασία μέχρι σήμερα που γράφεται αυτό το άρθρο, γιατί μέχρι και την τελευταία ημέρα υποβολής οι δικαιούχοι έχουν δικαίωμα αποοριστικοποίησης και τροποποίησης του φακέλου υποψηφιότητας τους, με αποτέλεσμα να αλλάζουν πολλά δεδομένα ως προς την αξιολόγηση.

Επίσης, δεν είναι γνωστό αν είναι έτοιμο το σύστημα αξιολόγησης στο πληροφοριακό σύστημα για να αρχίσει η αξιολόγηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής.

Τέλος θα πρέπει να ενημερωθούν σχετικά και οι υπάλληλοι που θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις αλλά και αδικίες από περιφέρεια, σε περιφέρεια, ή ακόμα και από ΔΑΟΚ, σε ΔΑΟΚ.

* όσοι θέλετε να λαμβάνετε τα σημαντικότερα άρθρα μας με email πατήστε εδώ

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής
Λάρισα, 2410551326

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Νέος Αγρότης: Γιατί κανείς δε μου είπε ότι δε μπορώ να ζήσω;

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;