Κασίμης: Τέλος Αυγούστου πληρωμές επιλαχόντων Νέων Αγρότών του 2017 - Ποιοι είναι αυτοί όμως;


«Στα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου προγραμματίζεται να καταβληθούν οι προκαταβολές στους δικαιούχους του προγράμματος Νέων Αγροτών του 2017,
που έμειναν εκτός γιατί ήταν στους επιλαχόντες».

Αυτό δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο Γενικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στο περιθώριο ημερίδας για τους νέους γεωργούς και τη νέα γενιά, που πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πηγή: Αγρότυπος

Το θέμα είναι ότι ο Κος Κασσίμης αναφέρεται στους επιλαχόντες νέους αγρότες που εγκρίθηκαν με την υπερδέσμευση (και πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη πληρωθεί); Ή στους υπόλοιπους επιλαχόντες που περιμένουν να εγκριθούν; Και αυτό γιατί δεν έχει βγει ακόμα η απόφαση ένταξης για όλους τους υποψήφιους νέους αγρότες.

Οι υπόλοιποι νέοι αγρότες που είναι στην αναμονή και αναμένεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα νέων αγροτών σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, δεν γνωρίζει κανείς ακόμα πότε αναμένεται να πληρωθούν και πότε αυτοί θα χαρακτηρισθούν ως εγκριθέντες. 

Εκτός της έγκρισης τους, αν αυτό δεν συμβεί μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, αυτοί οι νέοι αγρότες που θα συμμετέχουν στα σχέδια βελτίωσης που είναι σε εξέλιξη δεν θα πριμοδοτηθούν ως νέοι σε αυτά, είτε ως προς το ποσοστό ένταξης, είτε προς το επίπεδο μοριοδότησης τους,  ενώ ταυτόχρονα κινδυνεύουν ορισμένοι να μείνουν και εκτός σχεδίων βελτίωσης γιατί στο μητρώο αγροτών δεν είναι χαρακτηρισμένοι ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Αν πάλι η αναφορά γίνεται σε όλους τους επιλαχόντες, τότε δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε νέα παράταση και στα σχέδια βελτίωσης.

Αν δε συμβεί κάτι γρήγορα και άμεσα, φαίνεται τελικά πως στην τελευταία προκήρυξη των σχεδίων βελτίωσης θα συμμετέχουν νέοι αγρότες δύο ταχυτήτων... 

* όσοι θέλετε να λαμβάνετε τα σημαντικότερα άρθρα μας με email πατήστε εδώ

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής
Λάρισα, 2410551326

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Νέος Αγρότης: Γιατί κανείς δε μου είπε ότι δε μπορώ να ζήσω;

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;