Νέοι Αγρότες - Φαίνεται πως οι αιτήσεις θα είναι πολλές...


Φαίνεται πως θα κατατεθούν πολλές αιτήσεις, ίσως περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Μεγάλη πρόκληση είναι η μείωση των ετών δέσμευσης από τα δέκα, στα τρία με τέσσερα...

Αυτό σημαίνει πως τα χρήματα δε θα φτάσουν για όλους τους υποψηφίους και οι επιλαχόντες αυτή τη φορά θα είναι αρκετοί, εκτός και αν έχουμε μεταφορά κονδυλίων με σκοπό την έγκριση όλων των αιτούντων όπως έγινε και σε προηγούμενες προκηρύξεις. 

Πάντως δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί που επιλέγουν δυναμικές καλλιέργειες (σπανάκι, μαρούλι, κλπ) στην υφιστάμενη κατάσταση, για να έχουν περισσότερα μόρια, άρα και περισσότερες πιθανότητες ένταξης στο πρόγραμμα νέων αγροτών. 

Απλώς καλό είναι όλοι αυτοί, να προβλέψουν και να συζητήσουν με το μελετητή τους για το πως θα καλύψουν το μέγεθος της εκμετάλλευσης τους στη μελλοντική κατάσταση, γιατί όταν δημιουργούν μεγάλη υφιστάμενη εκμετάλλευση, αυτοί, πρέπει να τη διατηρήσουν και ενδεχομένως να την αυξήσουν (αύξηση 10%) στο μέλλον. Αν δε καλυφθεί η προϋπόθεση του μεγέθους της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση του παραγωγού, τότε προβλέπεται απένταξη από το πρόγραμμα των νέων αγροτών και επιστροφή χρημάτων. 

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Νέος Αγρότης: Γιατί κανείς δε μου είπε ότι δε μπορώ να ζήσω;

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;

Ετικέτες τροφίμων – Τι μπορεί να διαβάσει κανείς;