Ποια Αγροτικά προγράμματα ακούστηκε ότι ΘΑ προκηρυχτούν μέσα στο 2014…

Κατά καιρούς και από διάφορες πηγές του ΥΠΑΑΤ ακούσαμε για νέες προκηρύξεις προγραμμάτων. Θα αναφέρω τι έχει ακουστεί μέχρι σήμερα.


1. Νέα σχέδια βελτίωσης (μικρά και μεγάλα)
Αν δούμε μία τέτοια προκήρυξη θα είναι πραγματικά μεγάλη έκπληξη και σίγουρα θα πρέπει κάποιος να μας πει από που θα βρεθούν οι πόροι. Μη ξεχνάμε πως τα σχέδια του 2011 ακόμα υλοποιούνται από τους εγκεκριμένους επενδυτές γεωργούς. Ταυτόχρονα υπάρχει και μια ομάδα γεωργών οι οποίοι εξαιρέθηκαν από τα σχέδια βελτίωσης του 2009, οι τευτλοπαραγωγοί, για τους οποίους το ΥΠΑΑΤ είχε αναφέρει πως θα γίνει ξεχωριστή προκήρυξη, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. 

2. Πρόγραμμα μείωσης νιτρικών και βιολογικής γεωργίας
Σε ενημερωτικές ημερίδες για τα φιλοπεριβαλλοντικά προγράμματα που έτρεξαν το 2012, οι υπεύθυνοι του ΥΠΑΑΤ που παρευρέθηκαν ανέφεραν πως πιθανώς θα υπάρξει νέα προκήρυξη μέσα στο 2014. Αυτό που δε ξέρουμε, είναι το ενδιαφέρον που θα υπάρξει από τους αγρότες για αυτά τα προγράμματα, αφού οι τελευταίες προκηρύξεις του 2012 χαρακτηρίστηκαν ως αποτυχημένες από τους περισσότερους γεωργούς. 

3. Πρόγραμμα Νέων Αγροτών
Το πρόγραμμα νέων αγροτών έχει ανακοινωθεί και οι υποβολές ξεκινούν από τις 18/3/2014. Υπάρχει μια μικρή εκκρεμότητα όσον αφορά το ΟΣΔΕ το οποίο είναι και απαραίτητο δικαιολογητικό για την υποβολή φακέλου, αφού η υποβολές δηλώσεων ΟΣΔΕ φαίνεται πως θα καθυστερήσουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος. 

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, Μελετητής
Λάρισα, 2410551326
www.infoagro.gr
http://peroulakis.blogspot.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Νέος Αγρότης: Γιατί κανείς δε μου είπε ότι δε μπορώ να ζήσω;

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;

Ετικέτες τροφίμων – Τι μπορεί να διαβάσει κανείς;