Πώληση Αγροτικών Προϊόντων μέσω Facebook οργανώνουν!


Μια ιδέα εξελίσσεται,
έστω και πειραματικά σε μια ομάδα (Παθος με την γη!!Παθος με την δουλεια μου!!) που έχει δημιουργηθεί στο facebook από αγρότες και επαγγελματίες του χώρου. Η βασική ιδέα είναι η απευθείας πώληση προϊόντων από τον παραγωγό, στον παραγωγό ή στον τελικό καταναλωτή. Να σημειώσω πως ανάλογες ηλεκτρονικές προσπάθειες έχουν γίνει στο παρελθόν, όχι όμως μέσα σε κοινότητα του Facebook.

Πως λειτουργεί το σύστημα τους;
Αρχικά ο παραγωγός που θέλει να προσφέρει το ή τα προϊόντα του συμπληρώνει την παρακάτω φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link: https://goo.gl/S8SrLv 

Εκεί λοιπόν συγκεντρώνονται όλες οι προσφερόμενες ποσότητες - προϊόντα. Ο πίνακας αυτός επικοινωνεί με βάση δεδομένων η οποία και συμπληρώνεται αυτόματα. Σε αυτή τη βάση ο ενδιαφερόμενος αγοραστής, μπορεί πλέον να αναζητήσει προϊόντα που πιθανώς τον ενδιαφέρουν και τελικά αυτός να επικοινωνήσει με τον πωλητή. 
Το link που ο ενδιαφερόμενος αγοραστής μπορεί να βρει αυτό που ζητάει είναι το παρακάτω: https://goo.gl/W9sBKC

Η προσπάθεια γίνεται αφιλοκερδώς προς τιμή αυτών που την οργάνωσαν. 

Σχόλια - Παρατηρήσεις:

Αν και είναι σε αρχικό στάδιο όλη αυτή η προσπάθεια, κρίνω πως είναι μια κίνηση που δείχνει την ανάγκη που υπάρχει στην αγορά. Την ανάγκη παράκαμψης των μεσαζόντων. 

Συμβουλή: 

1. Καλό είναι στην φόρμα να συμπληρώνεται και πότε λήγει η κάθε προσφορά, ειδάλλως αν βρει μεγάλη αποδοχή η συγκεκριμένη κίνηση , τότε ο πίνακας θα γεμίσει με προσφορές που δεν ισχύουν και που τελικά θα "Spammaroun" τις ενεργές προσφορές. 

2. Καλό είναι να υπάρχει η δυνατότητα ο χρήστης να μπορεί να σβήσει ή αναπροσαρμόσει την προσφορά του.

Καλή συνέχεια στην προσπάθεια των παιδιών που και εγώ προσωπικά στηρίζω!

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής
Λάρισα, 2410551326

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα "φουσκωμένα" μυαλά... κάνουν τη ζημιά...

Η ΠΟΛΥΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ως παράγοντας διασφάλισης του γεωργικού εισοδήματος

Ποιότητα, Διαφοροποίηση και εφευρετικότητα... το εμβόλιο για τις επιχειρήσεις