Αγρότης και site γίνεται;

(https://heathflora.com/)
Ένα καλό site αγορών, παρουσιάζει 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, το μήνυμά και τα προϊόντα σας. Στοιχίζει λίγα γα να το φτιάξεις και να το διατηρήσεις και σε χρόνο και σε χρήμα.
Με λίγα απλά μαθήματα υπολογιστών μπορείς να «χτίσεις» ένα site της αγροτικής σου εκμετάλλευσης με το οποίο μπορείς να πειραματίζεσαι και να το χτίζεις σιγά σιγά.

Κάποια πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν προχωρήσεις στο στήσιμο του: 

Αποφάσισε σχετικά με τι θα είναι το site σου. Τα site εξυπηρετούν τρεις σκοπούς κυρίως:

· Να πουλήσουν 

· Να ενημερώσουν και

· Να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα

Τα καλά αγροτικά site τα περικλείουν και τα τρία.

Είναι επίσης σημαντικό να περιλαμβάνει εκπαιδευτικό περιεχόμενο, να το ενημερώνεις συχνά, έτσι ώστε οι επισκέπτες να ανυπομονούν να ξαναμπούν.

Επέλεξε μια αξιόπιστη υπηρεσία φιλοξενίας

Μην πέσεις στον πειρασμό της δωρεάν φιλοξενίας. Οι επισκέπτες στα site απεχθάνονται τα ενοχλητικά διαφημιστικά μηνύματα που είναι μέρος δωρεάν φιλοξενίας στο διαδίκτυο και πολλές φορές μάλιστα σε παλιούς υπολογιστές παγώνουν οι σελίδες, εξαιτίας των διαφημίσεων!

Επέλεξε όνομα!

Δεδομένου ότι χρησιμοποιείς site αξιόπιστα, το όνομά του site σου είναι και το σήμα κατατεθέν για την ηλεκτρονική σου διεύθυνση. Πρέπει να είναι λοιπόν σύντομο, "πιασιάρικο" με όνομα τέτοιο ώστε να το θυμούνται εύκολα. Έχεις για παράδειγμα κτηνοτροφική μονάδα. Πώς θα την ονόμαζες; www.ktinotrofos.gr. (το συγκεκριμένο domain (όνομα) είναι κατειλημμένο) 

Γράψε ένα καλό μήνυμα πωλήσεων

Για να μάθεις πως αγόρασε ένα καλό βιβλίο μάρκετινγκ ή κατέβασε δωρεάν αντίγραφα από το διαδίκτυο (γιατί χωρίς διάβασμα δε γίνεται), καθώς κυκλοφορούν πολλά.

Αν το site της εκμετάλλευσής σου αποσπά τον επισκέπτη και δεν τον εξαντλεί με διαφημιστικά μηνύματα και πολύ αναβαθμισμένες τεχνολογικές καινοτομίες αυτό τότε δεν προωθεί τη δουλεία σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι το 75% των επισκεπτών προσδοκούν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, ενώ το 66% να είναι εύκολο στη χρήση. Μόνο το 12% από την άλλη επιθυμεί υψηλής ποιότητας τεχνολογία.

Σχετικά με το φόρτωμα των ιστοσελίδων

Μη φορτώνεις το site με υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες και τεχνολογικά «φρου-φρου». Χρησιμοποίησε μικρές εικόνες αλλά καλές, που όμως θα μπορούν να μεγαλώσουν.

Απέφυγε το πολύ κουραστικό φόντο, κουράζει το μάτι του θεατή και χάνεται.

Χρησιμοποίησε την αντίθεση. Για παράδειγμα σε φόντο και σε γραμματοσειρά. Μην καταπονείς τα μάτια του επισκέπτη.

Πλαίσια

Ένας απλός κανόνας για τα πλαίσια είναι να αποτελούν έναν απλό τρόπο να παρουσιάσεις κάτι παραπάνω παρά μια απλή φλατ σελίδα.

Κάθε σελίδα μπορεί να έχει τη μπάρα κύλισης, με δικά της πλαίσια και επιπρόσθετα μπορεί το περιεχόμενο να είναι τελείως διαφορετικό. Για παράδειγμα, ένα στατικό πλαίσιο μπορεί να έχει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, ενώ ένα άλλο θα παραπέμπει στις διάφορες ενότητες του site. Πολλές φορές δε φορτώνουν αρκετά σύντομα σε αρκετούς υπολογιστές και μπλοκάρουν την πρόσβαση σε άλλα σημεία του site.

Επέλεξε τη γραμματοσειρά με πολλή προσοχή!

Να λες τα «βασικά» σε κάθε σελίδα γιατί οι επισκέπτες θέλουν σε κάθε σελίδα να βρίσκουν τα απαραίτητα, όπως επωνυμία επιχείρησης, διεύθυνση και τηλέφωνο.

Με μια απλή αναζήτηση στο google πληκτρολογώντας "website farmer", μπορείτε να βρείτε sites αγροτών από όλο τον κόσμο!

*Μέρος του άρθρου επιμελήθηκε η Κα Κόκκινου Ασπασία (Τεχνολόγος Γεωπονίας)
Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής
Λάρισα, 2410551326

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Νέος Αγρότης: Γιατί κανείς δε μου είπε ότι δε μπορώ να ζήσω;

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;

Ετικέτες τροφίμων – Τι μπορεί να διαβάσει κανείς;