Πότε θα πληρωθούν το υπόλοιπο οι Νέοι 2014;

Επειδή με την πληρωμή των νέων αγροτών του 2017 έγινε πολύς ντόρος, ξεκίνησαν να ρωτούν και οι νέοι αγρότες του 2014 για το πότε θα πληρωθούν τα υπόλοιπα χρήματα.

Καταρχήν, όντως ξεκίνησαν σήμερα οι πληρωμές των νέων αγροτών του 2016 - 2017. Αυτοί θα λάβουν το 70% του συνολικού ποσού απο σήμερα και μέσα στις επόμενες μέρες.

Τι γίνεται όμως με την πληρωμή των νέων αγροτών του 2014;

Η διαδικασία για τη 2η ή 2η και 3 δόση μαζί δεν έχει καμία σχέση με την πληρωμή της πρώτης δόσης η οποία γίνεται αυτομάτως μετά την έγκριση.

Για να πληρωθεί το υπόλοιπο πρέπει να γίνει από το μελετητή η ανάλογη αίτηση πληρωμής, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να γίνει επιτόπιος έλεγχος σε όλους ή σε δείγμα αυτών και τέλος να βγει η εξατομίκευση για τη χρονιά με την οποία έγινε η αίτηση πληρωμής.
Οι περισσότερες αιτήσεις πληρωμής γίνονται για 2η και 3 δόση μαζί και αυτές έγιναν με βάσει τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2016 ή με τη δήλωση του 2017 όπου δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα (Σημειώνω ότι για 2η δόση μόνο, μπορούσε να γίνει και με τη δήλωση ΟΣΔΕ 2015 εάν είχαν επιτευχθεί οι στόχοι).

Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει βγει ακόμα η εξατομίκευση του 2017, αλλά ούτε και του 2016. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα καθυστερήσει η πληρωμή του υπολοίπου ποσού για αυτούς που έκαναν αίτηση με τη δήλωση του 2016 και θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο για αυτούς που έκαναν αίτηση με τη δήλωση ΟΣΔΕ του 2017.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως οι πληρωμές αυτές δεν θα γίνουν πριν το Νοέμβριο του 2017...

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής
Λάρισα, 2410551326
www.infoagro.gr
http://peroulakis.blogspot.gr
https://www.facebook.com/infoagroperoulakis


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας συγκρίνονται με ένα Παγκόσμιο πόλεμο;

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;

Τα "φουσκωμένα" μυαλά... κάνουν τη ζημιά...