Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2016

Γιατί το 2017 έρχεται το τέλος για τη Βιολογική Κτηνοτροφία;

Embed from Getty Images Το 2017 φαίνεται πως έρχεται το τέλος για τη βιολογική κτηνοτροφία. Γιατί όμως;

Brexit: Ποιες είναι οι συνέπειες στην ελληνική γεωργική οικονομία;

Embed from Getty Images Η διατάραξη των εμπορικών σχέσεων είναι η πρώτη και άμεση συνέπεια του BREXIT αν και εφόσον συμβεί αυτό (μιας και το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα και όχι δεσμευτικού).

(video): Όταν η τεχνολογία... Ψεκάζει...

Εικόνα
Σε λίγα χρόνια θεωρώ πως θα είναι μια λύση ο ψεκασμός με drones... βέβαια δε ξέρω πόσο κοντά είναι αυτή η λύση στη χώρα μας...

Σιτάρι: Λιγότερο χαμένοι οι συνεταιριζόμενοι παραγωγοί...

Embed from Getty Images Για το σιτάρι φαίνεται πως φέτος στη χώρα μας, αλλά και γενικά σε όλο το κόσμο η χρονιά από άποψη παραγωγής εξελίσσεται πολύ καλά, αφού στο θεσσαλικό κάμπο δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί που ξεπερνούν τα 500 και 600 κιλά ανά στρέμμα. Με τη τιμή όμως τι γίνεται;

Νέοι Αγρότες 2016 & δικαιώματα... μύθοι και αλήθειες

Εικόνα
Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η χρονιά των μεταβιβάσεων δικαιωμάτων... Με την λήψη των νέων δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης άρχισαν οι συζητήσεις για το πως μπορούν να μεταφερθούν αυτά από έναν δικαιούχο σε κάποιον άλλο. 

Πως οι κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν να χάσουν τα δικαιώματα τους μεταβιβάζοντας τα;;

Embed from Getty Images Φαίνεται πως προβλήματα θα δημιουργηθούν και δικαιώματα θα χαθούν στην κτηνοτροφία, αν οι φίλοι κτηνοτρόφοι δεν προσέξουν.

Υποψήφιοι Νέοι Αγρότες προσοχή στις δηλώσεις ΟΣΔΕ!

Εικόνα
Εξαιρετική προσοχή πρέπει να δώσουν οι φίλοι νέοι αγρότες στις δηλώσεις ΟΣΔΕ που καταθέτουν αυτές τις ημέρες. 

Από που μπορώ να δω τον καιρό στο internet;

Embed from Getty Images Καθημερινό θέμα αναζήτησης για τους αγρότες, ιδιαίτερα σε περιόδους έντασης είναι ο "Καιρός"... και αυτό γιατί το "μαγαζί" είναι ξεσκέπαστο...

Τα κλαρίνα διώχνουν τα αγριογούρουνα ;;;

Εικόνα
Εντυπωσιακό όσο και παράξενο το παρακάτω video :)

Χρήσιμα links για τον Αγρότη ...

Embed from Getty Images Κάνε τη ζωή σου εύκολη και δες την... διαδικτυακά...  Παρακάτω αναρτώ κάποια Link που μπορούν να φανούν χρήσιμα σε κάθε φίλο αγρότη:

Νέοι Αγρότες: Υπολόγισε μόνος το ΕΙΣΌΔΗΜΑ για το πρόγραμμα... και δες αν είσαι επιλέξιμος!

Εικόνα
Από το παρακάτω link και συμπληρώνοντας τα στρέμματα στη φυτική παραγωγή ή τον αριθμό ζώων στη ζωική παραγωγή μπορεί κάποιος να δει αν και κατά πόσο είναι επιλέξιμος στο πρόγραμμα των νέων αγροτών σε σχέση με το εισόδημα που προκύπτει από τους δείκτες καλλιεργειών του ΥΠΑΑΤ.

Νέα αναβολή για τα φιλοπεριβαλλοντικά...

Εικόνα
Στις 15-7-2016 μεταφέρεται η έναρξη δηλώσεων εφαρμογής για Βιολογικά, Νιτρικά, Ολοκληρωμένη διαχείριση καπνού, ζαχαροτεύτλων, κλπ.

Δηλώσεις ΟΣΔΕ - Φαίνεται πως φέτος 15/06/2016 κλείνουν...

Εικόνα
Ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ:  Ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η προθεσμία για την εμπρόθεσμη υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα στις 15/6/2016.

Μια βόλτα στο Πάρκο και γήπεδο Αλκαζάρ από ψηλά ...

Εικόνα
Δείτε το video σε HD