Νιώθεις πως δε θα πληρωθείς ποτέ?


Αλήθεια πόσοι από εμάς νιώθουμε το τελευταίο καιρό πως τα πάντα έχουν καταρρεύσει;
Επιχειρήσεις κλείνουν, άνεργοι στο δρόμο, οι αγρότες ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, το δημόσιο να υπολειτουργεί για πολλούς και διάφορους λόγους.

Είναι η θερινή νάρκη μάλλον... τα μπάνια του λαού. 

Οι αγρότες περιμένουν να πληρωθούν οφειλόμενα ετών, αλλά δυστυχώς φαίνεται πως οι πληρωμές αυτές γίνονται με το σταγονόμετρο. Και επειδή μιλάμε για κοινοτικά χρήματα, δεν πιστεύω ότι η καθυστέρηση αυτή οφείλετε στην έλλειψη ρευστότητας, στα capital controls και σε όλα όσα γράφονται κατά καιρούς. 

Οι καθυστερήσεις αυτές, κατά τη ταπεινή μου γνώμη οφείλονται κυρίως σε αδυναμίες του συστήματος πληρωμών που "έχτιζε" τόσα χρόνια πολυκατοικίες χωρίς θεμέλια (βλέπε ΟΣΔΕ...)

Έχει δημιουργηθεί τόσα χρόνια, ένα δαιδαλώδες σύστημα πληρωμών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ με αποτέλεσμα τα γρανάζια της γραφειοκρατίας να γίνονται όλο και περισσότερα, όλο και πιο δυσκίνητα. Καμιά κυβέρνηση θεωρώ πως δεν ασχολήθηκε πραγματικά και για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε... 

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ... αρκούμαστε στο ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ! 

Έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή ας βγει κάποιος να πει υπεύθυνα στους φίλους αγρότες πότε θα πληρωθούν και πως θα πληρωθούν... και αυτά που θα ειπωθούν να ισχύουν... για το αν θα πληρωθούν τα οφειλόμενα δε χρειάζεται απάντηση, γιατί κοινοτικά χρήματα καθυστερούν, αλλά δε χάνονται... 


Διαβάστε επίσης:




Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Νέος Αγρότης: Γιατί κανείς δε μου είπε ότι δε μπορώ να ζήσω;

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;

Ετικέτες τροφίμων – Τι μπορεί να διαβάσει κανείς;