Αγοράστε Ελληνικά για να διώξουμε τα δανεικά…

Ίσως είναι μια μοναδική ευκαιρία για να βγουν τα ελληνικά προϊόντα στο προσκήνιο και να στηριχθούν από τους Έλληνες καταναλωτές όσο ποτέ άλλοτε. Τώρα που ο τόπος μας, περνά μια από τις μεγαλύτερες χρηματοοικονομικές κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας, είναι αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, να μείνουν τα χρήματα στην Ελλάδα, και πως θα γίνει αυτό;
Μα αγοράζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα Ελληνικά προϊόντα…

Πως συμβάλουμε όταν αγοράζουμε ένα Ελληνικά προϊόντα:

1. Βοηθάμε στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών εταιρειών έναντι των ξένων.
2. Με την αυξανόμενη ζήτηση που δημιουργούμε, οι επιχειρήσεις τείνουν να αυξήσουν την παραγωγή τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίες και να γίνονται επενδύσεις συνεχώς επενδύσεις.
3. Πληρώνουμε το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) που αντιστοιχεί στην καθαρή αξία του προϊόντος και ενισχύουμε τα κρατικά ταμεία.
4. Αυξάνουμε την κερδοφορία των Ελληνικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και τα φορολογητέα έσοδα που προκύπτουν από αυτές.
5. Όταν ενισχύεται η θέση των ελληνικών επιχειρήσεων, αυτές περνούν στο επόμενο στάδιο της αγοράς, που είναι η ανάπτυξη εξαγωγών επηρεάζοντας θετικά το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας μας.

Αξίζει να αναλογιστεί κανείς πως αν στο καλάθι του σούπερ μάρκετ, αντικαταστήσουμε το 20% των εισαγόμενων προϊόντων με Ελληνικά, τότε μέσα σε ένα χρόνο η Ελληνική οικονομία υπολογίζεται πως θα κέρδιζε 10 δις €! Με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να να δημιουργηθούν  τουλάχιστον 600.000 νέες θέσεις εργασίας (αναλόγως του κόστους εργασίας)!

Κάνοντας αναγωγή στην πενταετία της κρίσης, με την παραπάνω προτεινόμενη αντικατάσταση ξένων προϊόντων με Ελληνικά, θα έμεναν στην ελληνική οικονομία 50 δισεκατομμύρια ευρώ! Όσο περίπου είναι το ποσό για το 3ο πρόγραμμα μαμούθ, που διαπραγματευόμαστε!

Τι γίνεται όμως όταν δαπανάμε χρήματα σε εισαγόμενα προϊόντα;
1. Χάνονται χρήματα από τον τόπο μας
2. Συμβάλουμε στο «λουκέτο» άλλης μιας ελληνικής επιχείρησης
3. Συμβάλλουμε στην αύξηση της ανεργίας με άμεσο αποτέλεσμα την φτωχοποίηση όλων και περισσότερων ανθρώπων.
4. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η διαρκείς επαιτεία δανεικών από του «κακούς» ξένους.

Συμβουλή:
Δεν είναι ανάγκη να ψωνίζεις πάντα από το μεσαίο ράφι… συνήθως εκεί μπαίνουν προϊόντα εταιρειών που είναι οικονομικά εύρωστες, ρίξε και μια ματιά προς τα κάτω… εκεί βρίσκονται τα προϊόντα των μικρών εταιριών, των Ελληνικών εταιριών, των εταιρειών που θα μας βοηθήσουν να ορθοποδήσουμε οικονομικά!

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ υπάρχουν δεκάδες ελληνικοί κωδικοί προϊόντων! Αναζητήστε τα!


Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, Μελετητής
Λάρισα, 2410551326
www.infoagro.gr
http://peroulakis.blogspot.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας συγκρίνονται με ένα Παγκόσμιο πόλεμο;

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;

Τα "φουσκωμένα" μυαλά... κάνουν τη ζημιά...