ΝΕΑ ΚΑΠ - το απόλυτο σκοτάδι ...

Για άλλη μια φορά φαίνεται πως ο αγροτικός πληθυσμός δεν είναι ενημερωμένος για το τι έρχεται.
Έχει περάσει αρκετός καιρός, από τη μέρα που κατατέθηκε ο εθνικός φάκελος και δυστυχώς οι πληροφορίες είναι ελάχιστες.

Οι ενημερώσεις που γίνονται είναι λίγες, σε σχέση με τις αλλαγές που επίκεινται και όταν δεν υπάρχουν και ... "γραφές" πολλές είναι οι πληροφορίες που παρερμηνεύονται και τελικά βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα. 

Είναι αδύνατον μέσα σε μια πεντάωρη ενημέρωση να ενημερωθούν οι αγρότες για το τι θα γίνει με τα νέα δικαιώματα, τι θα γίνει με τα νέα μέτρα που έρχονται, τι θα γίνει τελικά με τα χρήματα που θα παίρνουν από το περιβόητο πια κοινοτικό "κορβανά", έτσι ώστε να διαχειριστούν τις εκμεταλλεύσεις για να επιτύχουν το μέγιστο επιθυμητό οικονομικό αποτέλεσμα. 

Επίσης, πρέπει κάποιοι να καταλάβουν πως οι αγρότες δεν ζουν μόνο σε αστικά ή περιαστικά κέντρα, αλλά βρίσκονται και σε απομακρυσμένα χωριά που δύσκολα θα βρεθούν στις όποιες ενημερώσεις γίνονται.

Αναρωτιέμαι γιατί μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν επίσημα κείμενα, από επίσημους φορείς, όπως το ΥΠΑΑΤ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, κλπ για να μπορέσει ο κόσμος να ενημερωθεί λεπτομερώς και να βγάλει και τα συμπεράσματα του. Μη ξεχνάτε ότι ήμαστε στο παραπέντε, έχουν ξεκινήσει οι σπορές που θα επηρεάσουν τα εισοδήματα του 2015 και ακόμα η πληροφόρηση είναι ελλιπής. Ελλιπής, όμως, πληροφόρηση καμιά φορά καταλήγει να γίνεται παραπληροφόρηση ... με αποτέλεσμα τελικά να δημιουργούνται στερεότυπα και στα "καφενεία" των χωριών να κυκλοφορούν ειδήσεις που δεν ευσταθούν και να μένουν λανθασμένες εντυπώσεις.

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, Μελετητής
Λάρισα, 2410551326
www.infoagro.gr
http://peroulakis.blogspot.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Νέος Αγρότης: Γιατί κανείς δε μου είπε ότι δε μπορώ να ζήσω;

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;

Ετικέτες τροφίμων – Τι μπορεί να διαβάσει κανείς;