Αγρότης και Ηλεκτρονικός Υπολογιστής... Δυνατή συνεργασία!!



Στις μέρες μας πάρα πολλοί αγρότες έχουν στην κατοχή τους ένα υπολογιστή (σταθερό ή φορητό) ή/και κάποιο έξυπνο κινητό που πλέον είναι σαν ένας μικρός υπολογιστής.
Τι θα μπορούσε όμως να κάνει κάποιος με την χρήση των υπολογιστών ή των έξυπνων κινητών;
Δείτε μερικές απλές προτάσεις:
  1. Ένας αγρότης στις μέρες μας που τρέχουν πολλά προγράμματα καλό είναι να ενημερώνεται συνεχώς για τα αγροτικά δρώμενα από ενημερωμένες και έγκυρες ιστοσελίδες.
  2. Ένας ενημερωμένος νέος αγρότης (κυρίως) έχει τη δυνατότητα να καταθέσει μόνος του (εφόσον γνωρίζει τη σχετική νομοθεσία), φάκελο υποψηφιότητας για διάφορα επενδυτικά προγράμματα σχετικά με τη γεωργία.
  3. Μπορεί να ελέγχει τα χρήματα του σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Και ειδικά στις μέρες μας που δε ξέρουμε τι χρήματα παίρνουμε και από που τα παίρνουμε (και... αν τα παίρνουμε...)
  4. Μπορεί να ελέγχει τον καιρό για τις επόμενες ημέρες ώστε να προγραμματίζει εγκαίρως τις αγροτικές του εργασίες αποφεύγοντας τις αναποδιές του καιρού.
  5. Αν μιλήσουμε για πιο προχωρημένες καταστάσεις, π.χ. σε θερμοκηπιακές μονάδες, ελέγχονται δικτυακά πολλές παράμετροι (όπως υγρασία, θερμοκρασία, κλπ,) που επικρατούν μέσα στο θερμοκήπιο έτσι ώστε αξιοποιώντας τα δεδομένα αυτά να λαμβάνονται αποφάσεις για διάφορες καλλιεργητικές επεμβάσεις όπως ποτίσματα, λιπάνσεις, και άλλα.
  6. Μπορεί να κάνει τις αγορές του κάποιος μέσα από το internet συγκρίνοντας τις τιμές και επιλέγοντας τη καλύτερη τιμή για τα προϊόντα που θέλει να αγοράσει.
  7. Με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, μπορεί ο κάθε αγρότης να κρατάει στοιχεία σχετικά με τα έσοδα - έξοδα της εκμετάλλευσης, καταργώντας τα παραδοσιακά… “τεφτέρια” …
  8. Πολλοί είναι πλέον αυτοί που μέσα από τα ιδιωτικά τους sites ή άλλα επιλεγμένα sites μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους στην αγορά.
  9. Μέσα από το διαδίκτυο μπορεί όποιος θέλει να βρει πληροφορίες για νέες ποικιλίες - νέα προϊόντα και τη ζήτηση που πιθανώς έχουν αυτά στην αγορά.
  10. Η επικοινωνία γίνεται πιο εύκολη μέσω internet. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που μπορεί και απαιτείτε πλέον κάθε αγρότης να έχει. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, πόσα έγγραφα μπορείτε να στείλετε στο μελετητή σας ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειάζεται να τον επισκέπτεσθε καθημερινά... κάνοντας μετακινήσεις και χιλιόμετρα που θα μπορούσαν να αποφευχθούν...
  11. Φυσικά στο Internet μπορεί κάποιος να διασκεδάσει! Παιχνίδια, τηλεόραση, μουσική, αθλητικά, τεχνολογία, συμβουλές και άλλα πολλά (μα πραγματικά πάρα πολλά...).
Εσείς αλήθεια ποια άλλη χρήση του Η/Υ κάνετε ή προτείνεται να κάνουμε;
Το άρθρο αυτό θα είναι διαδραστικό καθώς ότι νέο προτείνεται θα ενσωματώνεται στο άρθρο!
Στείλτε μας τις προτάσεις σας στο e-mail: info@thessalikigi.gr ή απλά χρησιμοποιήστε τον facebook σχολιασμό από κάτω!
Λιάκος Ηλίας - Περουλάκης Γιάννης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Νέος Αγρότης: Γιατί κανείς δε μου είπε ότι δε μπορώ να ζήσω;

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;

Ετικέτες τροφίμων – Τι μπορεί να διαβάσει κανείς;