Νέοι … Νέοι Αγρότες

neoiagr
Δεν είναι λίγοι αυτοί που καθημερινά προσέρχονται στα μελετητικά μας γραφεία και ρωτούν για το πότε θα βγει πρόγραμμα Νέων Αγροτών
και τι πρέπει να κάνουν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό.
Πριν πάρουν όμως την απόφαση κάποιοι να ασκήσουν το γεωργικό επάγγελμα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο έτοιμοι είναι για κάτι τέτοιο. Δεν αρκεί να έχεις 2-3 στρέμματα… και να πεις πως γίνεσαι αγρότης… και όλα «ρόδινα»... Η κάθε καλλιέργεια έχει τις δικές της απαιτήσεις και δυσκολίες. Αν δεν υπάρχει κάποιος (συγγενής συνήθως…) που να έχει  γνώση της αγροτικής πραγματικότητας, το όλο εγχείρημα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, ωστόσο όχι ακατόρθωτο!
Αλήθεια ποιους πρέπει να επισκεφθεί κάποιος για να μάθει λεπτομέρειες για το πώς θα ενταχθεί στη γεωργία και να συμμετάσχει στο πρόγραμμα νέων αγροτών;
Η αρχή πρέπει να γίνει μάλλον από τον γεωπόνο που ασχολείται με τη καλλιέργεια… και αυτοί είναι συνήθως οι γεωπόνοι με καταστήματα γεωργικών φαρμάκων οι οποίοι μπορούν να ενημερώσουν για τις απαιτούμενες εισροές κάθε καλλιέργειας. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με δενδρώδεις καλλιέργειες, ο φυτοριούχος είναι ο επόμενος.
Ο γεωπόνος μελετητής είναι ο τελευταίος που πρέπει να επισκεφθεί ο ενδιαφερόμενος… εφόσον έχει αποφασίσει να γίνει νέος αγρότης, για να μάθει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος (όταν αυτό προκηρυχτεί...) και τι πρέπει να έχει κάνει για να πληρεί τα κριτήρια ένταξης.
Για αυτό προσοχή… ενημέρωση πρώτα και μετά αποφάσεις…
Περουλάκης  Ιωάννης
Γεωπόνος, Μελετητής
Λάρισα, 2410551326
www.infoagro.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κίνηση προγραμμάτων μετά τη νέα συμφωνία;

Νέος Αγρότης: Γιατί κανείς δε μου είπε ότι δε μπορώ να ζήσω;

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;

Ετικέτες τροφίμων – Τι μπορεί να διαβάσει κανείς;